Navigácia

  • Slávik Slovenska 2024 - okresné kolo

    Dňa 2. mája 2024 sa uskutočnilo okresné kolo speváckej súťaže Slávik Slovenska 2024, ktoré organizovalo CVČ Dúha vo svojich priestoroch. Centrom voľného času sa niesol spev súťažiacich a ich spev pohládzal uši i dušu všetkým zúčastneným. V prvej kategórii (1.-3. ročník) našu školu reprezentovala žiačka 3. ročníka Emka Hančarová, ktorá si vyspievala krásne 2. miesto. Za čo jej patrí srdečná gratulácia.

    V 2. kategórii (4.-6. roč.) nás reprezentovala Viktória Štofíková (4. roč.) a v 3. kategórii(7.-9. roč.) nás svojim krásnym spevom potešila Zuzana Novobilská (7. roč.).  Obidve dievčatá sa bohužiaľ neumiestnili, no neostali naprázdno. Za svoj výkon si vyslúžili diplom s čestným uznaním. Dievčatám blahoželáme a dúfame, že svojim spevom budú naďalej tešiť nás všetkých. 

  • OZNAM! Koncoročné fotenie dňa 10.6.2024

    Bližšie info u triednych učiteľov

  • Hviezdoslavov Kubín - krajské kolo

    Náš žiak, David Kala, v tomto školskom roku už druhykrát  postúpil v recitačnej súťaži na krajské kolo v Prešove. Tentoraz tam získal krásne čestné uznanie. Jeho úspechom sa veľmi tešíme a budeme ho podporovať aj naďalej. Srdečne mu ďakujeme za úspešnú reprezentáciu našej školy.

  • Slávnostný zápis do 1.ročníka

    Dňa 8. 4. 2024 sa v našej škole konal Slávnostný zápis do 1. ročníka. Pre našich predškolákov boli prichystané rôzne zaujimavé úlohy a hry, ktorými pani učiteľky zisťovali pripravenosť detí na 1. ročník. Škôlkari úlohy hravo zvládli, a mohli byť slávnostne zapísaní do 1. ročníka. Malým budúcim školákom želáme veľa úspechov a tešíme sa na nich v septembri v škole. 

  • Zápis detí do 1. ročníka ZŠ

    Elektronická prihláška sa nachádza v ľavom module na stránkke školy "Zápis do 1. ročníka."

  • Hviezdoslavov Kubín 2024 - okresné kolo

    Máme tu opäť úžasný výsledok žiaka 3. ročníka Davida Kalu, ktorý si odnáša z okresného kola súťaže Hviezdoslavov Kubín v prednese prózy krásne 1. miesto v 1. kategórii a postupuje na krajské kolo v Prešove. Za jeho výsledok mu srdečne blahoželáme a želáme veľa úspechov na ďalšej ceste. 

    Okresného kola Hviezdoslavov Kubín sa v prednese poézie prvýkrát zúčastnili žiačky Hanka Grajcárová (6. roč.) a Klára Miková (4. roč.), ktorým sa, bohužiaľ, nepodarilo umiestniť. Aj napriek tomu im ďakujeme a dúfame, že ostanú poézii verné. 

  • Matematický klokan

    Dňa 27.3.2024 sa 21 žiakov našej školy zapojilo do medzinárodnej matematickej súťaže Matematický klokan. Úlohy boli zaujímavé, kto využil logiku , nemal problém s ich riešením. Na výsledky netrpezlivo čakáme.

  • Svetový týždeň peňazí

    V týždni od 18.3 do 22. 3. 2024 sa žiaci našej základnej školy uistili, že ....Stále ide o peniaze... . Počas celého týždňa zábavnou formou spoznávali ozajstné peniaze, porovnávali ich, zisťovali ochranné prvky a získali informácie ako to bolo s peniazmi v minulosti. Zisťovali dôležitosť peňazí a ich hodnotu. Uvedomovali si význam príjmov a výdavkov. A samozrejme navrhovali situácie, akým spôsobom peniaze ušetriť. Hoci peniaze si zvládne spočítať takmer ktokoľvek, nie každý je schopný aplikovať tieto zručnosti aj v praxi. Finančná gramotnosť je však nevyhnutný predpoklad na zabezpečenie kvalitného života po materiálnej stránke. Aktivity boli realizované v priebehu týždňa v popoludňajších hodinách aj v ŠKD. Zrealizovala sa prednáška o význame peňazí a histórii peňazí, manipulácia s peniazmi a zisťovanie ochranných prvkov, spoznávanie prvkov na minciach pre nevidiacich, uvedomovanie si významu peňazí. Hra Obchod: Žiaci si vyskúšali pozíciu predavača/predavačky, príjem peňazí a výdavok. Samozrejme bez použitia kalkulačky. Takisto výmenou rolí si aj kupovali produkty s posúdením výhodnej ceny v akcii alebo v % zľavách. Starší žiaci 8. ročníka na hodine nemeckého jazyka sa zahrali na majiteľov reštaurácií a tvorili jedálne lístky. Svoju finančnú gramotnosť si rozvíjali pri tvorbe cien jedál. Žiaci 2. a 3. ročníka sa na nákup pripravovali študovaním letákov rôznych hypermarketov. Ich úlohou bolo výhodne nakúpiť najdôležitejšie potraviny do domácnosti za 30€. Vyrábali si vlastné nákupné tašky, kde naliepali zakúpené potraviny podľa zoznamu. Nakoniec museli zrátať celkovú sumu a vyčísliť koľko ušetrili. Samozrejme si medzi sebou aj porovnávali ceny rovnakých produktov v rôznych obchodných reťazcoch. Celý týždeň Global Money week bol pre žiakov zaujímavý a veríme, že aj prínosný.

  • Svetový deň vody (22. marec)

  • Krajské kolo súťaže Šaliansky Maťko

    Dňa 14. marca 2024 sa v Prešove konalo krajské kolo súťaže v umeleckom prednese povestí s názvom Šaliansky Maťko, na ktorom našu školu reprezentoval žiak 3. ročníka David Kala. Aj napriek výbornému výkonu sa mu nepodarilo umiestniť a domov si odniesol krásny diplom a skúsenosť s takouto formou súťaže. Gratulujeme mu za jeho výkon a prajeme mnoho úspechov v ďalších takýchto súťažiach.           (DV)

  • Hviezdoslavov Kubín 2024

    V piatok 8. 3. 2024 sa v našej škole uskutočnilo školské kolo súťaže v umeleckom prednese s názvom Hviezdoslavov Kubín. V úvode súťaže sa svojím prednesom prózy predstavil zlatý víťaz okresného kola súťaže Šaliansky Maťko žiak 3. ročníka David Kala a žiačka 6. ročníka Hanka Grajcárová, ktorí sa takýchto súťaží zúčastňujú dlhšie a úspešne reprezentujú našu školu, za čo im patrí veľká vďaka.

    Súťažilo sa v I.kategórii (žiaci 2. - 4. ročníka) a treba uznať, že výkony detí boli naozaj krásné a zaujímavé. Bolo vidieť, ako žiaci, ktorí sa akcie zúčastňujú pravidelne napredujú a ich prednesy sú z roka na rok krajšie. Pre tých, ktorí sa zúčastnili súťaže prvýkrát to bola zaujímavá skúsenosť do budúcich ročníkov súťaže. Rozhodovanie poroty bolo v prípade 1. miesta jednoznačné, veľmi milo prekvapila žiačka 4. ročníka Klára Miková básňou Jožkov nápad, 2. miesto obsadila žiačka 3. ročníka Emka Hančarová a 3. miesto žiačka 3. ročníka Anežka Grajcárová, obidve s básňou Módne návrhárky. Ostatným gratulujeme za účasť a víťazke súťaže prajeme veľa úspechov na okresnom kole. 

  • Škola s dobrým srdcom

    Naša škola sa v novembri zapojila do projektu "Koľko lásky sa zmestí do krabičky od topánok," a tým sme sa stali dôležitou súčasťou zbierky pre osamelých seniorov. Dnes nám prišlo ocenenie a poďakovanie, v ktorom sme si zaslúžili titul ŠKOLA S DOBRÝM SRDCOM.

    Srdečne ďakujeme všetkým, ktorí nám pomohli a prispeli k tomuto dobročinnému skutku.

  • Šaliansky Maťko

    "Bola raz jedna malebná krajina - Slovensko sa zvala. V nej malé mestečko Šaľa. A tá Šaľa Šalianskeho Maťka Jozefa Cígera Hronského mala."

    Dňa 13. februára 2024 si naši žiaci, DAVID KALA a HANA GRAJCÁROVÁ, zmerali sily v prednese slovenskej povesti a do svojho prejavu vložili kus seba. Obaja recitátori boli výborní a ďakujeme im za ukážkovú reprezentáciu našej školy. DAVIDOVI KALOVI blahoželáme k úžasnému PRVÉMU MIESTU vo svojej I. kategórii. Sme na neho nesmierne hrdí, že našu školu bude reprezentovať ďalej na krajskom kole v Prešove.

    Držíme prsty a prajeme veľa ďalších úspechov!

     

  • Karneval

    Neodmysliteľnou súčasťou každej základnej školy je školský karneval. Nebolo tomu inak ani v tomto školskom roku. Vyzdobená telocvičňa privítala množstvo nádherných masiek. Spoločne sa nám podarilo vytvoriť príjemnú atmosféru, kde nechýbala príjemná hudba, bohatá tombola  a odmeny za masky. Veríme, že karneval spestril všetkým prítomným posledný deň prvého polroka a odmenil všetkých žiakov za ich úsilie a snahu výpisom polročného hodnotenia. 

  • Karneval

  • Fúra - výtvarná súťaž

    Spoločnosť Fúra usporiadala súťaž v kreslení, do ktorej sa zapojili aj naši najmenší žiaci. Práca našej žiačky, NINKY ŠKURKOVEJ, bola zverejnená v kalendári na rok 2024. Z jej úspechu sa veľmi tešíme a dúfame, že svoj talent bude rozvíjať aj naďalej. 

  • Súťaž o nový web od Globerg Digital

    Milí priatelia školy!

    Touto cestou sa Vám chceme veľmi pekne poďakovať za to, že sme mohli v tejto súťaži zvíťaziť. Ďakujeme rodičom, žiakom, študentom, farnostiam v Humennom, v Snine, ale aj farnosti na Islande, širokému okoliu a hlavne všetkým Vám, bolo nás bez mála 1 300. Pre nás je veľkým víťazstvom a odmenou hlavne to, že sme sa dokázali spojiť a vďaka tomu sa podarila dobrá vec. Za to Vám všetkým chceme ešte raz úprimne poďakovať a chceli by sme Vás poprosiť, aby ste to poďakovanie tlmočili tým, ktorí prispeli k dosiahnutiu našej výhry.

    Ď A K U J E M E !!!

  • Zber kuchynského oleja

    Naša škola sa zapojila do projektu "Olejko chráni prírodu."

    Odovzdávať sa môžu všetky druhy jedlých olejov a tukov: slnečnicový, repkový, palmový olej, bravčová masť, oleje z nálevov potravín a pod.

    Ako na to?

    1. Olej po vyprážaní alebo inom použití nechajte vychladnúť, zbavte ho hrubých usadenín a zvyškov z jedál.

    2. Prelejte za pomoci lievika prečistený olej do čistej, suchej plastovej fľaše a dobre uzavrite do plastovej fľaše. 

    3. Vytriedený olej odovzdajte do označenej nádoby, ktorá sa nachádza v našej škole.

  • Súťaž o nový web pre našu školu!

    Milí rodičia, žiaci a priatelia našej školy, 

    ešte stále prebieha hlasovanie do súťaže o nový školský web a aj touto cestou Vám to znova pripomíname. 

    Oslovte aj rodinných prislušníkov, priateľov, veď to každému zaberie len pár sekúnd. No nás to posunie o krok dopredu danú súťaž vyhrať!

    Hlasovanie prebieha na facebook stránke a trvá do 12.januára 2024.

    Ako hlasovať:

    1. Hlasovať môžete kliknutím na  tento odkaz, ktorým sa dostanete na facebook stránku súťaže.
    2. Nájdite fotku s názvom našej školy, ktorá má číslo 10.
    3. Stlačte tlačidlo "like" pod fotkou.
    4. Výherná škola bude tá, ktorá bude mať najviac  "like" pod fotkou.

    ĎAKUJEME za každý Váš like!    

     

     

  • Riaditeľské voľno dňa 22.12.2023

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou Modra nad Cirochou
    Školská 250
  • +421908102798
    riaditeľ školy

Fotogaléria