Navigácia

  • Rozsvietenie vianočného stromčeka

  • PLNÁ ŠKOLA MIKULÁŠOV

  • EXPERT GENIALITY SHOW

    Dňa 28.11.2023 sa uskutočnila celoslovenská vedomostná súťaž VŠETKOVEDKO pre žiakov 1. stupňa ZŠ a EXPERT GENIALITY SHOW pre žiakov 2. stupňa ZŠ, v ktorých si žiaci mohli overiť vedomosti v rôznych oblastiach spoločenských, prírodovedných a humanitných vied.

  • "KOĽKO LÁSKY SA ZMESTÍ DO KRABICE OD TOPÁNOK"

    Keď sme sa pred mesiacom zapojili do tohto úžasného projektu, ani sme len netušili, že nás na jeho konci bude čakať taký krásny výsledok. 

    Naša škola zo srdca ďakuje všetkým rodičom a žiakom, ktorí z lásky vytvorili celé krabičky alebo niečím prispeli do naplnenia ďalších krabičiek. Spoločne sa nám podarilo vyzbierať nádherných 49 krabičiek, ktoré vyčaria úsmev a zahrajú na duši mnohých osamelých seniorov. 

    ĎAKUJEME!

  • Mikulášsky deň

    Dňa 6.decembra sa uskutoční výzva, v ktorej sa oblečieme ako Mikuláš alebo jeho pomocníci! Super nie?!

    Takže 6.decembra očakávame, že budete mať nejakú mikulášsku čiapku a prídete oblečení v červenej farbe. 

    Veríme, že si Mikulášsky deň spolu užijeme!

  • Vesmír očami našich štvrtákov

    Naši štvrtáci zvládli učivo o vesmíre ľavou zadnou. Tešili sa na každú vyučovaciu hodinu, čo nové sa o vesmíre naučia. Nakoniec vytvorili krásne vesmírne projekty, ktoré si hrdo odprezentovali.

  • Exkurzia astronomického observatória na Kolonickom sedle

  • Študentská diskotéka

  • Vianočné oblátky

    Tohto roku bude naša škola piecť vianočne oblátky. Ponúkame klasické, vanilkové a škoricové. Oblátky sa budú predávať v škole. V jednom balení je 10 kusov a cena balenia je 1,50 eur.  Záujemcovia o tieto oblátky nech sa náhlasia prostredníctvom svojich detí u triednych učiteľov.

  • Súťaž o najkrajšiu tekvicu a jesennú dekoráciu.

    Ponúkame Vám ukážku v podobe vyrezávaných tekvíc, ale i nádherných jesenných dekorácií, ktorými sa deti I. stupňa rozhodli okrášliť priestory školy v čase pred, ale i počas sviatku všetkých svätých a zároveň sa zapojiť do súťaže o tie naj. Porota mala rozhodovanie náročné, bolo ozaj z čoho vyberať. No z víťazných 15 miest sa na 3. mieste umiestnila ježibaba z tekvice Karin Zvalčákovej (2.roč.), na 2.mieste domček z tekvice Natálii Dugovskej (4. roč.) a 1.miesto obsadila žiačka 3. ročníka Anežka Grajcárová so svojim kreatívnym výtvorom z tekvice. 

  • "Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok"

    Naša škola sa tento rok nezištne zapojila do projektu "Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok", ktorého hlavným cieľom je potešíť seniorov po celom Slovensku darčekom, ktorý im môže vyčariť úsmev na tvári a priniesť radosť do osamelých dní. Našich žiakov by sme chceli týmto naučiť solidarite a úcte k starším. 

  • "Viac lásky, menej plastu"

    Týmto heslom sa riadili žiaci II. stupňa pri výrobe dušičkového venca, ktorý bol zhotovený čisto z prírodných materiálov bez použitia plastov. Výroba venca, ktorý bude zdobiť bránu obecného cintorína je inšpiráciou pre ľudí, aby počas dušičkového obdobia pristupovali s rešpektom k prírode, a tak prispeli k znižovaniu odpadov, ktorý v tomto čase na našich cintorínoch vzniká.   

  • Výročie vzniku Česko-Slovenska

    V dnešný deň si žiaci 9.ročníka pripomenuli zajtrajšie výročie vzniku samostatného Česko-Slovenského štátu. Usilovne pracovali na projektoch, na ktorých dominovali osobnosti, ktoré sa zaslúžili o vznik Česko-Slovenska. Spoločne sme si vyrobili vlajky, ktoré kedysi existovali. Okrem iného sa žiaci obliekli aj do farieb vlajky. V pozadí nám hrala bývalá česko-slovenská hymna, ktorá žiakom pomohla dotvoriť zaujímavé projekty.

  • Svetový deň školských knižníc

    V tento deň si naši žiaci pripomenuli Svetový deň školských knižníc a vlastnými silami, fantáziou a tvorivosťou vytvorili originálne návrhy obalov svojich kníh. 

  • Timravina studnička

    Dnes sa naši žiaci (DAVID KALA a HANA GRAJCÁROVÁ) postavili pred hŕbu ľudí, ktorých spája láska k umeleckému slovu. Podali úžasný recitačný výkon a zanechali vo všetkých krásny zážitok z prednesu pôvodnej slovenskej prózy. Davidko si vybojoval nádherné 2. MIESTO, za čo mu srdečne gratulujeme a sme naňho právom hrdí. Hanka sa síce neumiestnila, ale medzi ostatnými recitujúcimi sa vôbec nestratila, čo značia aj pochvalné slová pani porotkyne k jej prednesu. Obom žiakom ďakujeme za reprezentáciu našej školy.

  • Hovorme o jedle - "Očami gurmána"

    Priestormi knižnice sa nesie nielen príjemná vôňa ovocia a zeleniny, ale i hlasné rozprávanie detí. To dnes žiaci I. stupňa sa so svojimi učiteľkami rozprávajú o jedle a to doslovne. Zapojili sa totiž do súťaže s názvom "Hovorme o jedle". Tento rok budú zapojené do fotografickej a výtvarnej časti súťaže. Ponúkame ochutnávku krásnych prác našich žiakov, ktoré pohladia nielen žalúdok, ale i dušu. Dobrú chuť!            (18.10.2023)

  • Deň bez školskej tašky

  • Európsky deň jazykov

    Vedeli ste, že na svete existuje 6000 až 7000 jazykov? Naša škola si niektoré z nich vyskúšala prostredníctvom kvízov, súťaží, besied a výroby plagátov.  

  • OZNAM

     Z technických príčin (porucha vody) bude dnes (18.9.2023) vyučovanie prebiehať len do 10:00 hod. Obed a ŠKD dnes nebudú! 

  • ODHLASOVANIE SA Z OBEDOV

    V prípade neprítomnosti je povinnosťou stravníka odhlásiť sa zo stravy najneskôr do 8:00 hod. ráno stravného dňa u kuchárky/vedúcej školskej jedálne.

    Za včas neodhlásenú stravu je stravník povinný uhradiť stravné v plnej výške! 

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou Modra nad Cirochou
    Školská 250
  • +421908102798
    riaditeľ školy

Fotogaléria